Versioon 1: Tsaariaegses Peterburis sündinud-kasvanud, aga Rootsis elanud kapten Henrik Lindström külastas 4. mail 1862. aastal Kalmaris Hotel Witt'i restorani. Legendi kohaselt olla ta seal palunud kokal ühe Venemaal proovitud retsepti järgi hakk-kotlette valmistada. Kokk tõi talle hästilaagerdunud veisehakkliha, marineeritud peeti, keedukartulit, kappareid, muna, soola ja valget pipart. Henrik Lindströmi segatud hakkmassist praeti köögis paksud kotletid, mis seest veel veidi roosad. Sellest ajast saadik on Lindströmi kotletid Hotel Witt restorani menüüs olnud ja Biff à la Lindström on rootsi köögi klassikuks saanud. Versioon 2: Maria Kristina Lindström müüs 19. sajandi keskel oma Stockholmis asuvas poekeses sellisel moel valmistatud hakk-kotlette. Hotel Witt restoran võttis retsepti üle ja nii saigi Lindströmi kotlet kuulsaks... Lindströmi kotlette serveeritakse keedetud kartulitega.